Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Actief
Holtingerveld


Een speciaal natuurgebied met een unieke geschiedenis

Het Holtingerveld, op ongeveer een kwartiertje rijden van Meppel, is een gevarieerd natuurgebied met veel hoogteverschillen en afwisselingen in natte en droge natuur. Het landschap is getekend door de geschiedenis. U vindt er hunebedden, grafheuvels, oorlogsmonumenten en bomkraters. Een bijzonder gebied om te ontdekken via de vele fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes!

U bent niet de eerste bezoeker van dit gebied. Al duizenden jaren zwerven er mensen door het oerlandschap Holtingerveld. Eerst om voedsel te zoeken, later om vee te weiden. Maar ook om familieleden te begraven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers een start- en landingsbaan aangelegd als onderdeel van het militaire vliegveld Havelte. Na de oorlog is de startbaan spontaan in een prachtig stukje natuur veranderd. Met tal van bijzondere planten en dieren.

Poort Holtingerveld

De plek om het ontdekken van het gebied te starten, is de Poort Holtingerveld. U vindt deze poort aan de Van Helomaweg ten noorden van Havelte. Hier vindt u niet alleen volop parkeergelegenheid, maar ook een informatieruimte, horecavoorziening, kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde. Ook kunt u hier het Vlinderparadijs Papiliorama bezoeken.

Op www.holtingerveld.nl kunt u meer te weten komen over dit gebied.

Ontvang de nieuwsbrief