Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Wonen
Wijken en Buurten


Wonen in verschillende woonwijken

Meppel heeft verschillende woonwijken en daardoor een zeer gevarieerd woningbestand. Van kleine arbeiderswoning tot statige villa, van jaren ’50 woning tot nieuwbouwhuis.

Berggierslanden

Berggierslanden is een nieuwbouwwijk aan de zuidkant van Meppel. Het is een ruim opgezette, kindvriendelijke wijk met een landelijke uitstraling. De wijk bestaat uit ca. 1250 woningen, waarvan zo’n 900 woningen inmiddels opgeleverd en bewoond zijn.

Centrum

De wijk Centrum beslaat de volledige binnenstad van Meppel en bevat ook een kleiner nieuwbouwproject Het Vledder. De Meppeler binnenstad is vooral bekend door de historische grachten en grachtenpanden. Wonen in het centrum  betekent wonen nabij de vele voorzieningen die Meppel rijk is en toch in een groene omgeving.

Ezinge

Ezinge is een van de kleinste wijken van Meppel. De wijk is ooit ontstaan als industrieterrein met arbeiderswoningen. Tegenwoordig is het een woonwijk. In de wijk Ezinge bevinden zich het Sportpark Ezinge, het Onderwijspark Ezinge en een topsporthal. Ezinge ligt aan de oostkant van station Meppel en heeft een eigen aansluiting op de stationstunnel. De wijk wordt aan de oostkant begrenst door de Rijksweg A32.

Haveltermade

De wijk Haveltermade ligt ten noorden van de Meppeler binnenstad, langs de spoorlijn Meppel-Leeuwarden en de Rijksweg A32. Haveltermade is grotendeels gebouwd tijdens de woningnood. Aan het begin van de 21ste eeuw heeft de wijk een metamorfose ondergaan. Oude woningen zijn gesloopt of gerenoveerd en nieuwe koop- en huurwoningen en appartementen zijn gerealiseerd. Ook de infrastructuur van de wijk is aangepakt.

Koedijkslanden

Koedijkslanden is een jaren ’60 wijk aan de zuidwestkant van de Meppeler binnenstad. In de wijk liggen de voormalige Staphorster buurtschappen Hesselingen en Westerstouwe. Het winkelcentrum van Koedijkslanden wordt momenteel vernieuwd en uitgebreid, waarbij ook wonen, zorg en welzijn een plaats krijgt. Naar verwachting is het winkelcentrum in 2015 klaar.

Nieuwveense Landen

Aan de noordkant van Meppel wordt druk gebouwd aan de duurzame nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen. Tot 2038 kunnen hier 2100 energiezuinige woningen gebouwd worden. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent wonen aan de stadsrand naast prachtige natuurgebieden.

Nijeveen

Wonen in Nijeveen is ‘wonen in een dorp’: landelijk, rustig en ruim. Nijeveen heeft twee scholen, een dorpshuis, een supermarkt en een verzorgingshuis. En als dat niet genoeg is, liggen de stadse voorzieningen van Meppel op fietsafstand. De laatste nieuwbouw in Nijeveen vindt plaats aan de  zuidoostelijke rand van het dorp, in Danninge Erve Zuid II.

Oosterboer

Het vroegere buurtschap de Oosterboer maakt nu als wijk deel uit van Meppel. De wijk ligt aan de oostkant van Meppel, ten oosten van de A32. Oosterboer heeft een eigen winkelcentrum. Het ziekenhuis van Meppel bevindt zich ook in deze wijk.

Rogat, Broekhuizen en De Schiphorst

De kernen Broekhuizen, Rogat en De Schiphorst tellen enige honderden inwoners. Rogat ligt op cira 10 minuten rijden van het centrum van Meppel en kent een lokaal bedrijventerrein en ligt direct aan de A28, bij de afslag de Wijk/Rogat. 

Ontvang de nieuwsbrief