Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Actief
Fietsknooppunten


Fiets uw eigen weg door de mooiste landschappen van Overijssel en Drenthe

Een fietsknooppuntennetwerk is heel eenvoudig: U fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.

Vrijheid

Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. U bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen en stippelt op internet of via een gekochte kaart een route uit. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad. De nummers volgen!

Uitdagend

In en buiten het centrum van Meppel liggen fraaie parken, terwijl het riviertje de Reest vanuit een beschermd natuurgebied dwars door de stad stroomt. Meppel is één van de vier startplaatsen voor de Drentse Fietsvierdaagse die jaarlijks in juli gehouden wordt. Op fietsafstand liggen de meren van Noordwest Overijssel en de Drentse bos- en heidegebieden.

Ooievaars in overvloed

Heel bijzonder zijn de ooievaarsnesten verspreid door de hele gemeente. Centrum van activiteit is Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij in De Schiphorst.

Meer informatie:
www.fietseropuit.nl/fietsroute/drenthe/meppel
www.fietsknooppunten.nl

www.fietsendrenthe.nl
www.delokkerij.nl

 

 

Ontvang de nieuwsbrief