Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Bruisend Meppel
Grachten


Meppel watersportstad

Meppel is het stedelijk centrum van het Overijsselse merengebied. En dat weten de watersporters. Vanaf het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart varen ze tot midden in de historische binnenstad.

Meppel is aanlegplaats in de pittoreske Turfroute en de fraaie Sallandroute. Langs de gerestaureerde grachten kan iedereen afmeren! Een jachthaven en een eenvoudig kampeerterrein vervolmaken het bezoek aan de watersportstad. Ook Rogat heeft een prima passantenhaven.

Voor passanten zijn volop ligplaatsen in de havens en langs de kaden van de stadsgrachten beschikbaar. In de toegang naar de Buitenhaven en in de zijtak van het Meppelerdiep zijn ligplaatsen nabij een kampeerterrein. Hier is tevens een trailerhelling beschikbaar. In de stadsgrachten, te bereiken via de Meppelersluis kan midden in het centrum worden afgemeerd.

Grachtenfestival

In juni is het feest in de Meppeler grachten. Tijdens het Grachtenfestival bevolken tientallen historische schepen de Meppeler grachten. Ook worden er tal van kinderactiviteiten in, op en rond het water georganiseerd. Op een groot drijvend podium en op diverse andere plaatsen in de stad worden concerten gegeven door piraten- en shantykoren, individuele muzikanten en bekende bands.

Image
Ontvang de nieuwsbrief