Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Bruisend Meppel
De Secretarie


Van Burgemeesterswoning tot Kunsthuis

Zin in hedendaagse kunst in een historische omgeving? Ga dan eens naar kunsthuis Secretarie in het hartje van Meppel en aanschouw hoe oud en nieuw te combineren zijn.

Het voormalige gemeentehuis van Meppel staat in het hartje van de stad en is herkenbaar aan het bordes, waarop ook nu nog regelmatig een bruidspaar is te bewonderen, op weg naar of terug van de trouwzaal.

Ook de rest van het pand is nog in gebruik. In de voormalige Burgemeesterskamer is een zeldzaam fenomeen te zien: een 19e-eeuwse wandschildering. Maker is de Groninger Derk Jacobs Postma, die het werk in 1831 speciaal voor deze ruimte schilderde.

Midden jaren tachtig van de vorige eeuw betrok de gemeente Meppel een nieuw en groter stadskantoor. Het oude gemeentehuis werd expositieruimte, het huidige Kunsthuis Secretarie.

Expositieruimte

Midden in de drukke winkelstraat kunt u zich even terugtrekken in de rust van een prachtige expositieruimte. Achter de massieve voordeuren vindt u het hele jaar door wisselende exposities van beeldende kunst in de breedste zin van het woord. Voor informatie over actuele exposities en activiteiten kunt u terecht op de eigen website www.kunsthuissecretarie.nl

Ontvang de nieuwsbrief