Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Actief
Reestdal


Vind rust en ruimte in de schitterende natuur van het Reestdal

Het kronkelige riviertje de Reest is de levensader van een eeuwenoud, idyllisch  landschap, het Reestdal. Tientallen kilometers lang vormt de Reest de grens tussen Overijssel en Drenthe. Bloeiende hooilanden, wuivend graan, bos, heide en oude authentieke boerderijen geven je het gevoel in andere tijden te vertoeven.

Image

Door de kleinschaligheid en variatie word je steeds opnieuw verrast en verblijd. Een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met dotterbloemen of het rustgevende geluid van het kabbelende water van de Reest.

Beschermde natuur

Het riviertje zoekt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. De natuurgebieden rond de Reest, die door het Drents Landschap en Landschap Overijssel beheerd worden, zijn uniek. Te midden van de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen komen veel bijzondere planten en dieren voor.

Image

Fraaie cultuurgeschiedenis

De veenbeek de Reest markeert de grens tussen Overijssel en Drenthe. Het Reestdal is grofweg in te delen in drie kerngebieden met elk een eigen gezicht. Rond IJhorst-De Wijk bevinden zich de landgoederen langs de Reest. In Oud-Avereest-Rabbinge staan veel karakteristieke boerderijen en bevinden zich esgehuchten met hooilanden, essen, hakhoutbos, heide en vennen.

Recreatie

Het ongeschonden karakter en de rust die u hier vindt, maken het Reestdal tot een ideaal gebied voor een stevige wandeling of een ontspannen fietstocht. Het Staphorsterbos is een groot aaneengesloten bosgebied met heide en vennen. Hier is ook een zwem- en speelvijver voor gezinnen met kinderen.

Meer informatie:
www.landschapoverijssel.nl/het-reestdal
www.vechtdaloverijssel.nl/Wandelen/reestdal/

Ontvang de nieuwsbrief