Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Concert
Bachs passion small


De Nederlandse Bach Academie brengt in samenwerking met Barokensemble Eik en Linde Bach’s Passion Small. Dit is een professionele maar verkorte versie van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. De indrukwekkende muziek wordt afgewisseld met ontroerende scènes over een onschuldige jongen die betrokken raakt bij geweld op straat in onze tijd. De acteurs zijn studenten van ROC Friese Poort uit Leeuwarden. Ook werken er in Meppel studenten van de Stenden Pedagogisch Academie mee en in Appingedam leerlingen van het Eemsdeltacollege. Dirigent en Bach-specialist Hoite Pruiksma zorgt met het koor van de Nederlandse Bach Academie en de musici van Eik en Linde, die op authentieke instrumenten spelen, voor een unieke uitvoering van Bach’s Passiemuziek. Regisseur Gooitsen Eenling weet met dramatische middelen een grote betrokkenheid van het publiek te bewerkstelligen. Door deze benadering en de kortere duur is Bach’s Passion Small niet louter gericht op de Bach-liefhebber, maar zeker ook heel geschikt voor een eerste kennismaking met Bach’s Passiemuziek. De ervaring leert dat deze voorstelling ook de jongeren in het publiek bijzonder raakt: zowel qua inhoud van het passieverhaal, als het eigentijds verhaal en de expressieve muziek.

Solisten zijn o.a.: Elizabeth Kooy, Jeroen Helder, Rein de Vries, Ben Brunt, Femke van Essen en Jochem Baas.

Bach’s Passion Small wordt ook uitgevoerd op 24 maart in Workum (de grote kerk om 20:15) en 27 maart in Appingedam (het centrum Kabzeël om 19:30).

Reserveren kan via de site van de NBA: www.nederlandsebachacademie.nl of door een e-mail te sturen naar info@nederlandsebachacademie.nl.

Entree:?
Volwassene € 12,00 (aan de kassa € 15,00);
Jongeren t/m 17 jaar € 6,00 (aan de kassa € 8,00).

Informatie

  Datums    
  Entreeprijs   CJP: € 8.00
 
   

Evenement-gegevens

Groenmarkt 4
7941 KS Meppel


info@nederlandsebachacademie.nl
nederlandsebachacademie.nl

Ontvang de nieuwsbrief